BADASS of New England

An automobile club for the enthusiast who enjoys the last of the big GM cars. The rear wheel drive B and D bodys. Chevrolet Impala SS, Caprice, 9C1, Buick Roadmaster, Oldsmobile Custom Cruiser, Cadillac Fleetwood
 
HomeHome  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests

None

Most users ever online was 101 on Fri Nov 27, 2015 1:40 pm
Latest topics
» Harness wanted
Wed Feb 22, 2017 5:37 pm by MASShole9C1

» 9c1/SS rear disc brakes
Wed Feb 22, 2017 4:06 pm by MalibuSSwagon

» Badass Cruise 2017
Wed Feb 22, 2017 10:34 am by MalibuSSwagon

» This forum needs a pulse check.... pics included
Tue Feb 21, 2017 8:52 pm by sdstick

» WANTED DR side Exhaust manifold
Fri Feb 17, 2017 12:44 pm by fatvet

» '94 Suburban
Mon Feb 13, 2017 7:47 pm by boojum

» Can anyone run a vin 92 Caprice
Sat Feb 04, 2017 11:07 pm by MASShole9C1

» WTB OBD1 Hypertech for 94 Roadmaster and 9c1 center caps
Tue Jan 31, 2017 2:35 pm by CrashMaster

» 1996 Impala console and shifter for sale
Mon Jan 30, 2017 1:08 pm by No Moa

Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
February 2017
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
CalendarCalendar

Share | 
 

 found the problem.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Guest
Guest



PostSubject: found the problem.   Mon Aug 03, 2009 9:29 pm

As some of you know, I put a junk yard LT1 in my wagon last year. After a week, I had an engine noise and had to get another engine. I found the problem.

Installing replacement engine
http://www.impalassforum.com/vBulletin/showthread.php?t=201304
Replacement engine failure
http://www.impalassforum.com/vBulletin/showthread.php?t=205552
Second replacement engine
http://www.impalassforum.com/vBulletin/showthread.php?t=206517

This is what I found yesterday. Number 7 spun one fo sho!



Back to top Go down
bammax



Posts : 2301
Join date : 2009-02-22
Age : 35
Location : Mansfield, Ma

PostSubject: Re: found the problem.   Mon Aug 03, 2009 9:58 pm

That's a good bit of damage there. What was the cause of the spun bearing? Did you forget the oil Wink
Back to top Go down
sdstick



Posts : 4282
Join date : 2009-03-20
Location : Revere, MA

PostSubject: Re: found the problem.   Tue Aug 04, 2009 5:48 am

Damn, that sucks. Just what you need another project.
Time to send Doug out with a mission

_________________
Steve


96BBB 28K 3.42 Bolt-ons
95BBB 100K 3.73 383 New DD...already broke fixt the 4L60E twice
95 Black WB4 Hole...ee...grail
96 Black WB4 No holes in this
95BBB 189K 3.08 Old DD Stolen...by Matt. Cool
Whine..eee...Silver LS6
Back to top Go down
silverfox103



Posts : 1479
Join date : 2009-01-25
Age : 21
Location : Littleton, NH & St. Simons Island, GA

PostSubject: Re: found the problem.   Tue Aug 04, 2009 9:22 am

Hi Bill

This is the old problem from the wagon, right; not a new problem from the Impala, I hope?

Tom
Back to top Go down
Guest
Guest



PostSubject: Re: found the problem.   Tue Aug 04, 2009 12:06 pm

silverfox103 wrote:
Hi Bill

This is the old problem from the wagon, right; not a new problem from the Impala, I hope?

Tom
Old problem from the wagon. I went over to my inlaws house to grab the engine and I decided to do a partial teardown. Later down the road, I am going to rebuild this one. I will probably need a new crank, or some big bearings.
Back to top Go down
toomanytoyz
Club President


Posts : 6871
Join date : 2009-01-20
Age : 40
Location : East Hampstead, NH USA

PostSubject: Re: found the problem.   Tue Aug 04, 2009 5:52 pm

Dat rawght thare cood be yur prablem!

Bummer.

Mobil 1 would fix it. Wink

_________________
Bill "The Verb" Crovo - Resident Car Slut & Unicorn Hunter

A Toasted Marshmallow, A Long German, A Lame Suburban and expensive dreams...
Missing all my previous B's, D's and V... Sad
American Ricer
www.badassofne.net
"Ooooh! Look! Something shiny!"
NO MORE UNICORNS!!!!!

LOWER IT!!! Wink
Back to top Go down
http://impalass.uniquekind.net/
Guest
Guest



PostSubject: Re: found the problem.   Tue Aug 04, 2009 6:22 pm

toomanytoyz wrote:
Dat rawght thare cood be yur prablem!

Bummer.

Mobil 1 would fix it. Wink
I did use mobil 1

I can only think I may have gotten something lodged in the oil passage replacing the gaskets. scratch

Either way, there it is. Evil or Very Mad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: found the problem.   

Back to top Go down
 
found the problem.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» SAMSUNG G600 Restart done...
» possible 4l60e problem?
» Snow White is so glad she found you!!!
» two headed Arowana found ....
» I Found the Whole Attila Movie On Youtube!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BADASS of New England :: 91-96 B & D-body tech :: Problems / Maintenance-
Jump to: