BADASS of New England

An automobile club for the enthusiast who enjoys the last of the big GM cars. The rear wheel drive B and D bodys. Chevrolet Impala SS, Caprice, 9C1, Buick Roadmaster, Oldsmobile Custom Cruiser, Cadillac Fleetwood
 
HomeHome  RegisterRegister  Log inLog in  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Who is online?
In total there are 4 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 4 Guests :: 1 Bot

None

Most users ever online was 59 on Sat Dec 07, 2013 6:20 pm
Latest topics
» New (to me) RMS
Today at 7:28 am by MASShole9C1

» (New additions) box body 9C1s
Yesterday at 4:20 pm by MASShole9C1

» RMW front bumper wanted
Yesterday at 4:07 pm by sdstick

» 94 BBB SS For Sale
Yesterday at 6:37 am by bladerunner

» CraigsList car finder
Yesterday at 3:29 am by IMPALADAKID

» Impala SS Wheels on Amazon
Thu Oct 23, 2014 4:05 pm by Pooge

» Pictures from the Roundup 2014
Thu Oct 23, 2014 7:33 am by toomanytoyz

» Swap meet Nov 1st Thompson CT
Wed Oct 22, 2014 9:03 am by Matt Trakker

» New Truck
Wed Oct 22, 2014 5:54 am by bladerunner

Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
October 2014
MonTueWedThuFriSatSun
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
CalendarCalendar
Share | 
 

 So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Cadet57



Posts: 4450
Join date: 2010-03-14
Age: 27
Location: Chicopee, MA

PostSubject: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Mon Apr 12, 2010 6:29 am

So this weekend I went thru the entire car. Fixed all the little issues it had, bulbs, trim things, tailgate, etc. Got everything working great. Took the car to work today, temp gauge sits below the "C" mark it doesn't move. Did I happen to knock something out of place? Bad cluster? Oh the joys of a 17 year old car...
Back to top Go down
bammax



Posts: 2301
Join date: 2009-02-22
Age: 33
Location: Mansfield, Ma

PostSubject: Re: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Tue Apr 13, 2010 5:49 am

Could be the sending unit. It's in the passenger side head towards the back of the motor. It's got a single wire coming off of it and has a silver metal heat shield around it. I used to wiggle the wire on mine and it would make the guage work again. The wire tends to become a weak spot as heat and vibration over times causes it to wear out.

On a side note when I added more grounds to the car the temp guage and the under hood light both started to work flawlessly everytime.
Back to top Go down
Cadet57



Posts: 4450
Join date: 2010-03-14
Age: 27
Location: Chicopee, MA

PostSubject: Re: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Tue Apr 13, 2010 12:18 pm

bammax wrote:
Could be the sending unit. It's in the passenger side head towards the back of the motor. It's got a single wire coming off of it and has a silver metal heat shield around it. I used to wiggle the wire on mine and it would make the guage work again. The wire tends to become a weak spot as heat and vibration over times causes it to wear out.

On a side note when I added more grounds to the car the temp guage and the under hood light both started to work flawlessly everytime.

I looked around for it... Can't find it Mad
Back to top Go down
sdstick



Posts: 4131
Join date: 2009-03-20
Location: Revere, MA

PostSubject: Re: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Thu Apr 15, 2010 8:55 am

http://shbox.com/1/temp_sensor2.jpg
Passenger side around #6 plug

_________________
Steve


96BBB 28K 3.42 Bolt-ons
95BBB 100K 3.73 383 New DD...already broke the 4L60E
95 Black WB4 Hole...ee...grail
95BBB 189K 3.08 Old DD Stolen...by Matt. Cool
Whine..eee...Silver LS6
Back to top Go down
Fishah



Posts: 1118
Join date: 2009-01-20
Age: 27
Location: Chicago, IL

PostSubject: Re: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Thu Apr 15, 2010 9:05 am

You do the plugs and wires recently? Almost always knocks that green wire off if you're not careful.

Definately was my first thought also when I saw this thread. Happened to me.
Back to top Go down
Cadet57



Posts: 4450
Join date: 2010-03-14
Age: 27
Location: Chicopee, MA

PostSubject: Re: So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...   Thu Apr 15, 2010 10:20 am

Fishah wrote:
You do the plugs and wires recently? Almost always knocks that green wire off if you're not careful.

Definately was my first thought also when I saw this thread. Happened to me.

Nope, previous owner did them in 08 at 120k. Car now has 124 Laughing

@Sdstick. Thanks, I'll take a second look. Id rather not drive up to Pooge's blindly without a temp gauge.
Back to top Go down
 

So Now My Temp Gauge Broke... You have to be kidding...

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
BADASS of New England ::  :: -